top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraHolky ze Studia Paris

Proč chodit pravidelně na kosmetiku

Aktualizováno: 26. 9. 2018

by Nikola Nezbedová


Kosmetická péče bývá bohužel dost často podceňovaná. Pokud žena nevidí okamžitý efekt, péči o sebe vzdá nebo neustále mění a kombinuje další a další kosmetické přípravky. Což je katastrofa.


Francouzky chodí na kosmetiku každý měsíc od patnácti let, protože jejich matky a babičky razí heslo, že krásná pleť je ta zdravá, vyživená a šťavnatá a až potom přichází na řadu líčení. U nás tohle poznání v krvi mnoho žen ještě nemá, takže začínají před čtyřicítkou a ještě k tomu nepravidelně. Přitom ideální věk je o patnáct až deset let dříve s každoměsíční pravidelností. Jakákoli péče o pleť doma, byť s drahou kosmetikou, nemůže nahradit pravidelné profesionální ošetření v kosmetickém studiu.


Proč?


1) Ve své koupelně nevyčistíte pleť tak dokonale a šetrně jako vaše kosmetička. Neodborným vymačkáváním pupínků a ucpaných pórů si můžete jemnou pleť obličeje ještě více zanést, nebo si způsobit drobné zhmožděninky a záněty, které se hojí i dlouhé týdny. Takové domácí nípání s sebou často nese i riziko zpigmentování, hlavně v létě (po pupíncích vám mohou zůstat tmavé flíčky). Některým se mohou vytvořit i jizvy, kterých se dá zbavit jedině dermaperem či chemickým peelingem.


2) V domácím prostředí ničím nenahradíte profesionální masáž obličeje a mikromasáž očního okolí. Ty jsou důležité nejen proto, abyste po ošetření vypadala svěže a odpočatě, ale hlavně jsou účinným prostředkem v boji proti tvorbě vrásek.


3) V kosmetických studiích se používá profesionální kosmetika, kterou nikde nekoupíte, protože patří pouze do rukou odborníků. Má totiž intenzivnější účinky a laik by mohl jejím nesprávným použitím své pleti uškodit. Kosmetička ale přesně ví, jak s těmito produkty zacházet tak, aby byly vám a vaší kráse ku prospěchu. Je škoda jejich účinků nevyužít.


Dalším důvodem, proč alespoň jednou zavítat do kosmetického studia, je fakt, že spousta žen používá kosmetiku nevhodnou pro svůj typ pleti, protože si ho nedokáže sama určit. Jenže správně zvolenou péčí brzdíte čas!


Pravidelnými návštěvami kosmetického studia si nejenže dopřejete zasloužený relax, ale především investujete do toho, jak budete vypadat zítra. A za 5 let. A za 20 let.


Kdy začít chodit na kosmetiku?

1) Pokud je vám více než 25 let. V tomto věku začíná stárnout pleť a je tedy ideální začít s pravidelnými návštěvami kosmetičky právě teď.

2) Pokud máte problémy s akné nebo ucpanými póry. Může vám být 12 nebo 55 let, v každém případě je vhodné svěřit se do odborných rukou, než řešit problematickou pleť vlastními prsty a často nevhodnou kosmetikou.

3) Pokud vás začínají trápit vrásky a další známky stárnutí. Nikdy není pozdě na to ošálit čas a v každém věku může vaše pleť vypadat lépe než teď.


Kosmetika a muži

Pomalu, ale jistě se začínáme přibližovat trendům západní Evropy, kdy na kosmetické ošetření pravidelně dochází i muži.

Dříve pokud se v kosmetickém salonu objevil muž, většinou se jednalo o mladíka, který potřeboval řešit problémy s akné a docházel na čištění pleti. Často se setkávám s názorem, že kosmetika je otázka zženštilosti a chodí na ni kromě žen, kde to je považováno za přirozené, jen metrosexuálové nebo homosexuálové. Toto je ale velmi daleko od pravdy. Mužů dnes dochází na pravidelné ošetření výrazně více než dříve, někteří se to jen stydí přiznat. I já sama jim ze srandy říkám…“ Hlavně, to neříkejte v hospodě u piva.“ :-) Ale je důležité si uvědomit, že mužská pleť podléhá věku stejně, jako ta ženská.


Pánové, není se za co stydět, je to v podstatě obdobné, jako když jdete na masáž, mnohdy mnohem příjemnější

Jak probíhá kosmetické ošetření ve Studiu Paris?

Kosmetické ošetření v našem studiu bude příjemnou chvílí pro vás a vaší pleť. Užijete si 90 minut odpočinku a pohody v útulném prostředí, kde můžete hodit za hlavu všechny starosti.

Na začátku ošetření určím typ vaší pleti a zvolím nejvhodnější ošetření, které potřebuje.

Poradím Vám, jak o pleť pečovat doma a doporučím vhodnou kosmetiku přímo pro vás.

Během ošetření ám mohu například i upravit a nabarvit obočí (případně řasy), nebo vás zbavit nechtěných chloupků v obličeji.

Zdravé, mladistvé a pěstěné pleti docílíte kombinací správné každodenní domácí péče a pravidelných návštěv našeho kosmetického studia ideálně jednou za 3 až 4 týdny.



Tak co na to říkáte?


Budu se na Vás těšit v našem Studiu Paris…kosmetička Nikča :-)


271 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page