top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraHolky ze Studia Paris

JAKÁ METODA TETOVÁNÍ OBOČÍ JE PRO VÁS NEJVHODNĚJŠÍ?

Aktualizováno: 13. 10. 2018

by Veronika Fleišerová


Velmi často se setkávám s tím, že valná většina zákaznic se chce objednat na microblading, ALE.... Microblading není vhodný pro každého, ba naopak, microblading je vhodný pro velmi omezený typ pokožky.


Podívejme se nyní na metody tetování obočí a jejich specifikace a úskalí. Vaším cílem by mělo být především krásné obočí, které se na Vaší pokožce vyhojí dobře a pěkně.

Z mé dlouholeté praxe Vám přiblížím, co se děje na různých typech kůže.



MICROBLADING

Metoda, při níž se pigment do kůže "vyřezává" ručním pérkem a čepelkou a vytvářejí se tak jednotlivé chloupky. Tato metoda je velmi lákavá, protože vypadá velmi přirozeně.

ALE, microblading musí být "zaříznut" do správné hloubky kůže, jedná se o velmi povrchové řezy. Aby takový povrchový řez byl krásně ostrý a ve správné hloubce potřebujeme pevnou mladou kůži (cca. do 30 let).

Povadlá pokožka je křehká a špatně se na ní pracuje. Vyhojený výsledek pak nevypadá moc dobře. Pokud také jsou na kůži velké póry chloupky nelze dobře "vyřezat" a opět výsledek není hezký.

Kapilární a křehká pleť (tedy i ta povadlá) má tendence více krvácet. Zvýšená krvácivost je nepřítel usazení pigmentu a v tomto případě se pigment dobře neusadí a po vyhojení zůstane vytetováno pouze 20-30%.

Další pleť, která není vhodná pro microblading je mastná pleť. Maz nám během hojení "vymývá" pigment, který je u microbladingu v povrchových řezech.

Dále aknózní pleť je považována za problematickou a většinou se na ní pigment neusadí, nebo se vyhojí do šedých tónů.


Takže shrneme-li to, microblading není vhodný pro:

MASTNOU PLEŤ

KAPILÁRNÍ PLEŤ

PÓROVITOU PLEŤ

AKNÓZNÍ A PŘECITLIVĚLOU PLEŤ

POVADLOU PLEŤ


Microblading je vhodný pro:

Mladou, svěží, bezproblémovou pleť.



Vyhojený microblading na perfektní pleti... (se stínováním před korekcí).



PUDROVÉ OBOČÍ

Metoda, při níž se pigment zapravuje do podkoží strojkem a tetovací jehlou. Obočí se takzvaně stínuje speciálními tahy, které vytvářejí tečky. Po zahojení se tečky v pleti změní na stín, který je pro pudrové obočí typický a vrchní linie obočí tak nezůstane ostrá jako u plného obočí, ale z nádechem do ztracena.

Pudrové obočí se dle požadavků klienta dá vystínovat výrazněji nebo jemněji. Vzhledem k tomu, že se pigment zapravuje strojkem je hloubka vpichu jehlou řízená a je tedy více trvalá a při usazení pigmentu nebývají problémy jako u microbladingu.

Tato metoda je v podstatě vhodná pro jakýkoliv typ kůže, ale u mastnější pleti se může opět vyhojit méně výrazný výsledek.

Nelze tetovat žádnou metodu při dermatitidě či jiných onemocněních kůže.



Jemné pudrové obočí těsně po vytetování

Výraznější pudrové obočí těsně po vytetování

Vyhojené obočí do jemna pro starší dámy (před korekcí).

Vyhojené pudrové obočí do jemna na zralé pleti (před korekcí).


Slovo závěrem:

Určitě se mě budete chtít zeptat, co tedy doporučuji? Všeobecně bych to shrnula: Pokud jste mladá s pevnou bezproblémovou pletí a chcete přirozený vzhled, můžete zvolit microblading. Pokud je Vaše pleť již povadlejší či dokonce zralejší, mastná, pórovitá atd, zvolte pudrovou metodu, i ta se dá udělat jemně. Pokud si nejste jistí, u nás ve studiu Vám rádi provedeme konzultaci zdarma :)


Doufám, že jsem Vám pomohla se rozhodnout správně a přeji Vám všem, aby Vaše obočí vypadalo podle Vašich představ.


Veronika

PMU specialistka, oficiální NPM školitelka

1 502 zobrazení0 komentářů
bottom of page